Gustafs Holtenäs. Fotograf: Kalle Åberg

Gustaf Holtenäs – årets mottagare av Kolla! i kategorin Samarbete

Konstnären och animatören Gustaf Holtenäs tilldelas Kolla! 2020 i kategorin Samarbete för sin musikvideo till artisten Jenny Wilson, Rapin*. – Jag älskar att utforska fantasin, att bygga världar som inte finns, Rapin* är ett av de bästa samarbeten jag gjort, säger Gustaf Holtenäs om sitt arbete i vår filmade intervju med honom.

Du hittar Kolla!s intervju med Gustaf Holtenäs här nedan.

Gustafs Holtenäs, konstnär, animatör och regissör tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Samarbete för sin musikvideo Rapin* till Jenny Wilsons musik. Ett nära samarbete mellan artisten och animatören.

Motivering: Genom sitt förvridna och stundtals abstrakta formspråk, kommer animatören så nära smärtpunkten som det bara är möjligt. Trots sitt alldeles egna uttryck förstärker bilderna musiken och textens budskap till smärtsam tydlighet. Ett omfattande och mycket ambitiöst verk.

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Gustaf Holtenäs (klicka på bilden för att se filmen)

Om kategorin Samarbete
Genom denna kategori vill Kolla! uppmärksamma givande samarbeten som lyfter det gemensamma resultatet till en högre nivå, där ett plus ett blir tre.

» Jag drivs av att uttrycka mig, att få göra vad jag känner för, att engagera mig i det jag finner mest meningsfullt och intressant. Att samarbeta med inspirerande personer. « Gustaf Holtenäs.

Bilder ur Rapin*, animerad musikvideo för Jenny Wilson, 2018.

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Läs mer om alla mottagarna i Kolla! 2020 här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.