Lina Forsgren, Kreatörsgäris. Foto: Privat

Kreatörsgäris – mottagare av Kolla! i kategori Kollektivet

Kreatörsgäris tilldelas Kolla! 2020 i kategorin Kollektivet för sin verksamhet. – För oss är detta en bekräftelse på att det är viktigt att det finns ett separatistiskt rum för kreatörer som är kvinnor, ickebinära och transpersoner, att det är viktigt att vi fortsätter finnas, att vi är en stark kollektiv kraft, säger Lina Forsgren från Kretaörsgäris i vår intervju med henne.

Kolla!-intervjun med Lina om utmärkelsen och gruppens verksamhet hittar du här nedan.

Diskussionsgruppen för medlemmar inom kreativa områden – Kreatörsgäris tilldelas Kolla! 2020 i kategorin Kollektivet för sin verksamhet som ger en plats för frågor, stöd och råd inom branschen. Kreatörsgäris är administrerad av Lina Forsgren, Frida Walström, Nathalie Ruejas Jonson och Ruhani

Motivering: Nytt, modernt och fräscht forum som är tillgängligt för målgruppen. Ett kollegialt systerskap på nätet där medlemmarna hjälper varandra med allt från teknisk problemlösning till arvodesfrågor. En bild som läggs upp här möts med pepp och likes. Ett slutet sällskap för att öppna upp och inspirera.

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Lina Forsgren, Kreatörsgäris (klicka på bilden för att se filmen)

Kategori: Kollektivet
Värdefulla insatser för det gemensamma i branschen, som inkluderar och gagnar fler än den enskilda utövaren.

» Vi drivs av vikten av att kvinnor, icke-binära och transpersoner ska få ta lika stor plats i branschen, få lika ersättning och arbeta på lika villkor som CIS-män inom kreativa områden. För att lyckas med det behöver vi ett tryggt rum där vi kan lyfta varandra. Det annonseras och tillsätts många jobb via gruppen, folk hittar nya samarbeten, när det krånglar med en uppdragsgivare stöttar vi varandra och kommer med råd, och vi hjälps åt att hålla nivån på ersättning i kreativa branscher uppe. « Kreatörsgäris

Kreatörsgäris – logotyp av Lina Forsgren, 2016.

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Kolla! 2020 avgjord! Här är mottagarna

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.