Linda Holmér. Foto: Ina Marie Winther Åshaug

Linda Holmer – årets mottagare av Kolla! i kategorin Utbildare

”En ovärderlig insats!” så avslutar Kolla!-kuratorerna sin motivering till utmärkelsen i Kolla! 2020 i kategorin Utbildare som går till Linda Holmer, lärare i design på HDK–Valand för hennes omfattande arbete som pedagog och inspiratör.

Du hittar Kolla!s intervju med Linda Holmér här nedan.

Linda Holmer, lärare i design på HDK-Valand – Högskolan för konst och design tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Utbildare för sin verksamhet som pedagog med avgörande betydelse för bilderboksberättande i Sverige.

Motivering: Det är inte alltid de får den uppskattning de förtjänar, dessa fantastiska lärare. Här har vi en kreatör som genom sina kreativa kurser och finurliga workshops gett den konstnärliga stafettpinnen vidare till ett stort antal illustratörer. De har fått hjälp att gräva djupare och hitta det egna uttrycket, för att i sin tur skapa nya och spännande böcker. En ovärderlig insats!

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Linda Holmer (klicka på bilden för att se filmen)

Om kategorin Utbildare
De är ledstjärnor som värnar om kunskapsgrund och utveckling, tänker annorlunda och generöst delar sin kunskap med andra.

» Som pedagog drivs jag av att skapa förutsättningar så studenterna inte kan undvika att öppna för det okända. För det osäkra, ofärdiga, motsägelsefulla och mångtydiga. Och ge plats åt det sublima, det personliga, subjektiva och för konflikter och bökigheter. I min egen praktik kopplar jag gärna upp mig mot andra. « Linda Holmer

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Läs mer om alla mottagarna i Kolla! 2020 här.

 

 

 

 

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.