Martin Falck – Kuvert för danskompaniet Cullberg, del av ny visuell identitet, 2019.

Martin Falck – mottagare av Kolla! i kategorin Form

Den grafiska formgivaren, art director och creative director Martin Falck tilldelas utmärleksen Kolla! 2020 i kategorin Form för den visuella identiteten för danskompaniet Cullberg. – Jag hoppas att när Svenska Tecknare delar ut pris till mitt arbete, är det till hjälp att öppna upp för nya uttryck, säger Martin Falck.

För att se hela intervjun med Martin Falck se nedan.

Martin Falck tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Form för den visuella identiteten för danskompaniet Cullberg.

Motivering: Bra exempel på när erkänd och högaktad inrättning vågar gifta sig med utmanande samtida uttryck i sin visuella identitet. Formgivaren förflyttar formnormen framåt för målgruppen samtidigt som ett lekfullt och lämpligt, beskrivande visuellt språk skapas åt uppdragsgivaren. Inspirerande projekt med uppsluppen laborerande dansant typografi.

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Martin Falck (klicka på bilden för att se filmen)

 

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Om kategori Form: I denna kategori vill vi lyfta arbeten där estetiken medvetet får spela huvudrollen, där utformningen driver arbetet och både tillmäts och skapar ett värde i sig.

» Jag drivs av att hitta en balans mellan att utmana normer och pusha grafisk design framåt och att samtidigt behålla respekten för uppdragsgivarens behov. Ofta har en kund en bestämd idé om hur det ska se ut som inte stämmer överens med deras innehåll eller kärna. I mitt arbete strävar jag efter att verkligen leta fram det perfekta visuella uttrycket och undvika klichéer eller normer. « Martin Falck

Martin Falck – Logotyp för danskompaniet Cullberg, del av ny visuell identitet, Cullberg, 2019.

 

Martin Falck – Affischer för danskompaniet Cullberg, del av ny visuell identitet, 2019.

 

 

Martin Falck – Affisch för danskompaniet Cullberg, del av ny visuell identitet, Cullberg, 2019.

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Kolla! 2020 avgjord! Här är mottagarna

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.