Sara Andreasson. Foto: Joshua Whitelaw

Sara Andreasson – mottagare av Kolla! i kategorin Affärsmässighet

Illustratören Sara Andreasson tilldelas Kolla! 2020 i kategorin Affärsmässighet för sitt samlade arbete.  – Utan mellanhänder, med ett instagramkonto som främsta kanal, har hen lyckats få ett stort antal fans och uppdragsgivare världen över. Det är inspirerande! ur Kolla!s motivering till utmärkelsen.

– Jag är jättestolt och glad för den här utmärkelsen. De nya kategorierna som (i Kolla!) ger en bredare kontext och kan vara en startpunkt till en ny diskussion om vad det innebär att vara exempelvis affärsmässig, innovativ eller kollektiv i branschen, en diskussion som saknats lite grann, säger illustratören Sara Andreasson i vår intervju med henne om utmärkelsen Kolla! i kategorin Affärsmässighet. Ta del av hela vår inspelade intervju med Sara här nedan.

Motivering: Ett tydligt exempel på en ung kreatör som kunnat marknadsföra sig själv på ett briljant sätt. Hens konstnärsskap är lekfullt och konsekvent både estetiskt och innehållsmässigt. Utan mellanhänder, med ett instagramkonto som främsta kanal, har hen lyckats få ett stort antal fans och uppdragsgivare världen över. Det är inspirerande!

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Sara Andreasson

(klicka på bilden för att se filmen)

Om kategorin Affärsmässighet
Ibland lyckas en kreatör extra bra med sitt entreprenörskap. I kategorin vill vi hylla förmågan att skapa sina egna möjligheter, öppna nya vägar och hitta en unik nisch.

» Jag drivs av en tilltro till bildens inneboende makt och inflytande. I min yrkesroll gör jag mitt bästa för att utnyttja den kraften på ett positivt sätt som i bästa fall får människor att tänka annorlunda. « Sara Andreasson

Doodle, illustration för Google, 2019

Sara Andreasson – Ur uppdrag för Svenska Bokhandel 2019

Sara Andreasson – Valentine’s day, personligt projekt, 2019..

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Läs mer om alla mottagarna i Kolla! 2020 här.

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.