Kolla!-loggan är skapad av Martin Frostner.

Anmäl bidrag till Kolla!

Nu är anmälan till Kolla! 2023 öppen.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser inom illustration, grafisk design och rörlig bild. Kolla!:s ambition är att visa branschens yrkesvillkor, mångfald och bredd genom att fokusera på upphovspersonerna och deras kreationer. Kolla! gör just det som namnet föreslår.

Anmäl ditt bidrag till Kolla!

– Pandemin satte käppar i hjulet för senaste Kolla!, men nu är det äntligen dags för Kolla! igen, tävlingen där vi hyllar kreativiteten och premierar det bästa inom svensk illustration, grafisk form och rörlig bild, säger Sandra Nolgren, verksamhetsledare för Svenska Tecknare.

Anmälan till tävlingen är öppen 1 december 2022 till 1 april 2023. Du kan söka med material som är producerat mellan 1 januari 2021 och 1 april 2023. Anmälan är avgiftsfri och du anmäler ditt bidrag på www.kolla.se.

Vinnarna utses av en jury bestående av Emma Hanquist, illustratör. Stina Persson, illustratör, Simon Appel, grafisk formgivare och animatör. Johan Forslind, animatör och adjunkt på Konstfack. Josefin Svenske, serieskapare och förläggare på Rabén & Sjögren. Elin Lucassi, serieskapare. Sepidar Hosseini, grafisk formgivare. Pompe Hedengren, grafisk formgivare. Martin Sahlin, Creative director på spelstudion Secret Hut. Daniel Ljunggren, Art Director på spelstudion Noid.

Vinnarna kommer att tillkännages på en ceremoni hösten 2023.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.