Allt du behöver veta om tävlingen Kolla!

Anmälan till Kolla! är öppen. Ansök till Svenska Tecknares stora tävling för visuella kreatörer. Vinnarna utses av framstående kreatörer inom bild- och formområdet och uppmärksammas på en stor glittrig gala i oktober 2023. Läs om tävlingen här och hur du deltar.

Vad?
Kolla! är den stora tävlingen där kreatörerna hyllas och uppmärksammas och deras enskilda arbete visas upp. Det är en utmärkelse där vinnarna utses av framstående branschfolk och där kreatörer samlas för en ceremoni för att kolla in varandras arbete. Kolla är just det namnet föreslår: Kolla!

Varför?
Kolla! har arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2002 och tillkom för att det upplevdes att det saknades en utmärkelse där fokus var på kreatörerna. Till skillnad från många andra tävlingar inom bild- och form är Kolla! gratis, öppet för alla och för enskilda kreatörer snarare än en byrå. Kolla! är också en mötesplats för branschen. Vinnarna utses av framstående kreatörer inom bild- och formområdet och är en möjlighet till nätverkande.

Kolla! är också en tävling där kategorierna ser lite annorlunda ut. Vi hyllar kreatörers uthållighet, hantverk, innovation och samarbete. Det finns också en särskild kategori för studentarbete.

Vem?
Kolla! är öppen för alla yrkesverksamma grafiska designers, illustratörer, animatörer, serietecknare, art directors, samt för studenter vid skolor för grafisk formgivning och illustration. Även byråer är välkomna att tävla!

Med vad?
Man kan tävla med uppdrag eller egna projekt som har produceratsunder perioden 1 januari 2021 – 1 april 2023. För studenter gäller i stället att de ska vara producerade inom ramen för skolans eller utbildningsinstitutets läroplan/verksamhet eller som en uppgift inom utbildningen under perioden 1 januari 2021 – 1 april 2023.

När?
Anmälan till tävlingen är öppen 1 december 2022 till 1 april 2023. Det går att söka med material som är producerat mellan 1 januari 2021 och 1 april 2023.

Kolla! utmärkelserna presenteras på en stor, glittrig gala i oktober 2023!

Hur?
Anmälan är avgiftsfri och görs här: www.kolla.se/2023.

Vi vill kolla in ert arbete. SÖK NU för att delta!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.