Josefine Engström, ordförande i Svenska Tecknare och Kolla! juryns ordförande Sepidar Hosseini leder Kolla!-galan. Foto: Jenny Gustafsson.

Prisceremoni, musik och fest på Kolla!-galan

Den 4 oktober på Färgfabriken är det dags! Då ska vinnarna i årets Kolla!-tävling tillkännages. Konferencierer för kvällen är Kolla!-juryns ordförande Sepidar Hosseini och Svenska Tecknares ordförande Josefine Engström.

Varmt välkommen till årets branschfest som hyllar visuell kommunikation med kreatören i fokus. Kvällen bjuder förutom prisutdelning på livemusik med Joshua Idehen, mingel, dans och fest. .

– Det ska bli väldigt roligt att återigen få rikta strålkastarljuset på all fantastisk illustration och grafisk form som görs, och att få fira det tillsammans. Senaste Kolla! var under pandemin, så årets evenemang är lite av en comeback i galaformat, säger Josefine Engström, ordförande i Svenska Tecknare som tillsammans med Kolla! juryns ordförande Sepidar Hosseini lotsar oss genom kvällen.

– På en Kolla!-gala måste det finnas en viss spänning i luften men en bra Kolla!-gala ska också vara avslappnad och härlig! Vi ser fram emot en stämning där publiken får träffas, bli inspirerade och glädjas med sina kollegor som prisas, fortsätter Sepidar.

Den 4 oktober är det alltså äntligen dags att få veta vilka som vinner Kolla! 2023. Kolla!-juryn har valt ut 24 nominerade och av dem åtta vinnare bland de närmare 600 bidragen som skickades in till årets Kolla!:s i kategorier som Hantverk, Form, Bild, Innovation, Effekt och Kollektivet. Missa inte chansen att vara med när vinnarna koras på prisceremonin på Färgfabriken. Kolla in alla nominerade bidrag här.

Boka biljett till Kolla! här.

Livemusik med Joshua Idehen

Under kvällen kommer vi även få ta del av framträdande av musikern och spoken word-artisten Joshua Idehen vars musik är en unik mix av lo-fi house, gospel och spoken word. Efter att ha varit en viktig del av den engelska jazzscenen är han numera bosatt i Sverige. Han har bland annat samarbetat med hyllade kollektiven Sons of Kemet och The Comet Is Coming. I våras fick han svenska kungafamiljen att dansa till sin version av Talking Heads klassiska låt ”Once in a Lifetime” under Polarprisgalan.

Musikern Joshua Idehen framträder på Kolla!-galan. Foto: Agatha Powa

Efter prisceremonin fortsätter firandet i Färgfabrikens lokaler med mingel, dans och fest med duon Se upp! i DJ-båset. Se upp består av Decirée Åkesson och Kimmie Winroth.

DJ-duon Se upp! (Decirée Åkesson och Kimmie Winroth) spelar på Kolla!. bestående

Allt om Kolla!-dagen

Kolla!-dagen i sin helhet består av ett seminarium med samtal om AI och kreativitet följt av och en kväll med branschfest och prisutdelning.

Program för Kolla!-dagen med AI-seminarium och branschfest med prisutdelning

Plats: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, i Stockholm.
Datum: 4 oktober 2023

Samtal och inspiration ­– Klockan 13.30-17.00
Kreativitet och artificiell intelligens: Ett halvdagsseminarium där svenska och internationella visuella kreatörer delar med sig av hur de använder AI i sitt skapande. Delta digitalt eller på plats. Läs mer om seminariet här.

Prisutdelning och branschfest– Klockan 18.30-24.00

Biljetter
Det är rabatterat pris för studenter. Svenska Tecknare erbjuder även en rabattkod för medlemmar i föreningen och går att boka till dagen och kvällen separat eller ihop.

Boka dina biljetter här. 

Kolla! är en jurybedömd tävling för illustratörer, grafiska formgivare, art directors, serietecknare och animatörer. Tävlingen synliggör och uppmärksammar kreatörerna och är även en mötesplats för branschen.

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.