Double Up Studio vinner Kolla!-kategorin Innovation. Foto: Jenny Gustafsson.

Tack för i år! Vi ses på Kolla! 2025 

Vi blickar tillbaka på Kolla! 2023 med tävlingsperiod, juryarbete och slutligen Kolla!-dagen på Färgfabriken, med seminarium om AI och kreativitet följt av gala med prisutdelning och fest. Stort tack till alla som jobbat med oss, tävlat och inte minst till publiken på Kolla!

Läs mer

Vinnare i Kolla! 2023

Grattis till de åtta vinnarna i Kolla! 2023. Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser för visuella kreatörer. Vinnarna presenterades under en ceremoni på Kolla!-dagen den 4 oktober. Ta del av juryns motiveringar och kolla in vinnarna här.

Läs mer

Kolla!- juryns ordförande Sepidar Hosseini. Foto: Jenny Gustafsson.

Stor variation och bredd bland de nominerade i Kolla!

Från de drygt 600 bidrag som skickats in till Kolla! — Sveriges främsta tävling för visuella kreatörer – har tre vardera valts ut i de åtta tävlingskategorierna. De nominerade visar upp den stora bredd som finns inom det visuella kreativa fältet idag. Här ryms alltifrån game art till illustration.

Läs mer

Josefine Engström, ordförande i Svenska Tecknare och Kolla! juryns ordförande Sepidar Hosseini leder Kolla!-galan. Foto: Jenny Gustafsson.

Prisceremoni, musik och fest på Kolla!-galan

Den 4 oktober på Färgfabriken är det dags! Då ska vinnarna i årets Kolla!-tävling tillkännages. Konferencierer för kvällen är Kolla!-juryns ordförande Sepidar Hosseini och Svenska Tecknares ordförande Josefine Engström.

Läs mer

"HAPPY HOUR 24/7". Studentarbete av Olivia Ekelund.

De nominerade i kategorin Studentarbete

Kolla! har en särskild kategori för studenter och för deras arbete som gjorts inom ramen för utbildningar inom Svenska Tecknares skrå. Kolla in de tre nominerade bidragen i kategorin Studentarbete!

Läs mer

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.