Grafisk design

Martin Frostner Studio har gjort designen för Kolla! 2013. Tanken var att den skulle vara en integrerad del av Svenska Tecknares identitet, och knyta an till den på ett tydligt sätt. Samtidigt ville Martin Frostner skapa en egen identitet för Kolla! som uttryckte Kolla!s särart.

– Vi beslutade ju att Kolla!s form skulle bli en naturlig förlängning av Svenska tecknare, men med en egen formatering och energi som baseras på årets tema, säger Martin.

I Svenska Tecknares nya visuella identitet är linjen en grundläggande princip, som ibland gör små volter och omvägar, samtidigt som den balanserar, ramar, understryker och förtydligar. I årets Kolla!-logo kommer linjen igen, fast som ett sätt att uttrycka årets tema, som handlar om den professionella praktiken.

– Man behöver kanske kolla noga för att läsa Kolla! Samtidigt representerar linjerna en hjälpande guide för formgivare och illustratörer, som visar vägen i en branch, där vägen till framgång (vad det nu är) sällan är spikrak, utan går i kringelikrokar av hårt arbete, säger Martin.

Läs mer om Martin Frostner Studio här.