Foto: Irene Serrat for Domestika

Mattias Adolfsson – mottagare av Kolla! i kategorin Uthållighet

Illustratören och konstnären Mattias Adolfsson tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Uthållighet. Mattias Adolfsson är en tecknare som med stor integritet arbetar outtröttligt, utan att snegla på rådande trender, lyder en del av motiveringen.

Kolla!-intervju med Mattias Adolfsson hittar du här nedan.

Mattias Adolfsson, illustratör och konstnär tilldelas utmärkelsen Kolla! 2020 i kategorin Uthållighet för sin samlade produktion över tid.

Motivering: Här har vi en tecknare som med stor integritet arbetar outtröttligt, utan att snegla på rådande trender. Världarna i ritblocket, fyllda av fantastiska prylar, byggnader och varelser, tycks skapade av ren lust och kärleken till tecknandet märks tydligt. En självständig och lekfull upphovsperson vars böcker, illustrationer och digitala kanaler blivit mycket uppskattade.

De tio som tilldelas utmärkelsen i varsin kategori har utsetts av två kuratorer, Gustav Granström ,VD Ivy Agency, och Nina Hemmingsson, serieskapare och författare.

Kolla!-intervju med Mattias Adolfsson (klicka på bilden för att se filmen)

Om kategorin Uthållighet
I denna kategori vill Kolla! lyfta fram högkvalitativt kreatörskap och omfattande projekt som har fortgått oavsett vart vinden har blåst omkring dem, och utan ett ängsligt finger i luften.

Mattias Adolfsson – Night flight, bild, 2014.

Videoproduktion: Simon Revilla
Art direction/grafisk form Kolla! 2020: Simon Revilla och Ivy Agency
Intervju: Maina Arvas
Produktionsteam Svenska Tecknare: Jenny Gustafsson, Eva Thimgren och Hanna Weiderud.
Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Läs mer om alla mottagarna i Kolla! 2020 här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.